Jag tror att det är många som inte är medvetna om att det idag är ca 60.000 personer som jobbar i fristående förskolor och skolor i Sverige. Det är fler än antalet anställda i Sverige i Scania, Ericsson och Volvo Car.


Av Ulla Hamilton, 30 Sep 2016

Läser i Dagens Industri  idag att näringsministern kräver besked av Ericssons ledning om hur det blir med arbetsplatserna i Sverige. Ryktet förtäljer ju att det ska skäras ner 3000 arbetsplatser i Sverige. Det är många jobb och man kan förstå att det finns oro. Av artikeln framgår det att Mikael Damberg redan förra veckan tillsatte en krisgrupp inom regeringen för att hantera eventuellt storvarsel.

I samma tidning, men på ledarsidan, finns en artikel om Internationella Engelska Skolan med rubriken ”Detta är skolan som regeringen vill stänga”. En intressant artikel om en av Sveriges bäst presterande skolor. Deras börsintroduktion har också varit en succe. De har 2.000 anställda i Sverige. 3.000 är visserligen fler än 2.000 men den regering som Damberg tillhör verkar vara mer intresserad av att bevara vissa arbetsplatser än andra. Jag tror att det är många som inte är medvetna om att det idag är ca 60.000 personer som jobbar i fristående förskolor och skolor i Sverige. Det är fler än antalet anställda i Sverige i Scania, Ericsson och Volvo Car tillsammans. Vissa arbetsplatser är uppenbarligen mer värda att bevara än andra för denna regering. Men jag skulle tro att de 60.000 som jobbar i dessa verksamheter och de över 340.000 barn som går till dessa verksamheter varje dag blir rätt upprörda om möjligheten att kunna välja skola och arbetsplats togs ifrån dem. /