Det vore intressant att höra vad näringsministern anser om denna bransch politiska utsatthet, många företag , kvinnliga företagare och en osäker framtid.

Av Ulla Hamilton, 31 Aug 2015

Företagarna har fattat grejen. Friskolor är också företag. Nyligen utsågs Tryserums friskola till årets företagare i Valdemarsvik. Motiveringen lyder som följer: Tryserums friskola är företaget som startades 1994 då den kommunala skolan lades ner. Friskolan har sedan dess utökats med förskola, förskoleklass och skolbarnsomsorg. Här satsar de på att stärka barnen utifrån konceptet”alla är bra på något” och tryggheten är viktig för personalen såsom barnen. Med fin tillväxt har skolan blivit ett starkt varumärke för bygden och det är med stolthet som Företagarna i Valdemarsvik utser Tryserums friskola till Årets Företagare 2015.”

För visst är friskolor företag. Över 315.000 elever och 55.000 medarbetare talar sitt tydliga språk. Friskolor skapar jobb och branschen attraherar många kvinnliga företagare. Samtidigt utsätts den för otaliga politiskt styrda utredningar, alla med syftet att begränsa branschen.

I väntan på svaret på frågan passar jag på att gratulera Tryserums friskola till utmärkelsen Årets företag i Valdemarsvik.