Det kan inte nog understrykas vilken vikt som erfarenheten av UF ger såväl lärare, skolan som elever. Alla skolor borde erbjuda sina elever att bli UF-företagare.

Av Ulla Hamilton, 11 Maj 2015

Under flera av de år som jag var borgarråd i Stockholm så hade jag möjlighet att dela ut pris på Ung Företagsamhets regiontävling i Stockholm. Just nu pågår SM i Ung företagsamhet på Stockholmsmässan och jag har tyvärr inte möjlighet att vara där. Under de år som jag har varit på plats har jag kunnat konstatera att det är en fantastisk verksamhet och att många friskolor erbjuder sina elever möjligheten att prova på att driva företag. Det är en enastående möjlighet som inte bara ger unga människor erfarenhet från att driva företag, insikt om företagandets villkor och hur sambanden fungerar i ekonomin, utan den leder också till att många fortsätter att vara företagare efter de att skolan är avklarad. Carl Wennberg, Handelshögskolan, gjorde för några år sedan en granskning av hur många jobb som skapats av UF-företagare. Det handlar om hela 120.000 jobb.

Det kan inte nog understrykas vilken vikt som erfarenheten av UF ger  såväl lärare, skolan som elever. Alla skolor borde erbjuda sina elever att bli UF-företagare.

/